Bir Unbiased Görünüm d vitamini güneşlenme saati



Kuvvetlendirme demişken, katı çok şey kabilinden D vitaminin bile fazlası ziyan. Dışarıdan D vitamini takviyesi kullanacakların aldıkları D vitamini dozuna özen etmeleri mukteza, çünkü erdemli doz D vitamini kanda kalsiyum yüksekliğine ve buna bağlı böbrek hasarına niçin oluyor. Çocuklarda D vitamini fazlası ise zeka geriliği ve düzgüsüz kemik oluşumları ile seyredebiliyor.

Kemik ve eğin dertsı: Ehliyetli D vitamini almayan zevat bacaklarında, kaburgalarında, eklemlerinde ve vesair kemiklerinde ağrı riski artar. 

D vitamini ihtiyacımızın takribî %90'ı güneş ışınlarından sağlanır, gelişememiş kalan %10'u ise besinler mutavassıtlığı ile vücuda hileınabilir. Güneş ışını sayesinde deride sentezlenen D vitamini kana geçer, oradan da kas ve yağ dokusunda depolanabilir.

D vitamini bitkilerde amelî palas bulunmaz. Bazı balık türleri ve sütte vardır ancak, bu rakam insanın D vitamini ihtiyacının ancak %10’unu muhaliflar. Pekâlâ kalan kısmını nereden muhaliflarız?

K2, D vitamininin kemiklerden kalsiyum emilimini engeller ve D vitamini ile kalsiyum arasındaki dengesizlik dolayısıyla böbrek ve soy damarı duvarlarında oluşan kalsiyum plaklarından kurtulur.

Serdal Baysal, bacaklarda kramp vüruttiyse pekâlâ masaj strüktürlmaması konusunda da uyartıda bulundu. Baysal, güneş çarpmasına verilen artan kişiye dargın kompres uygulanmasının ve kişinin soğuksu ile duş almasının da faydalı olacağını söylerken klima ve vantilatörlerin de vücut ıskaloriın düşürülmesinde hatırlı olabileceğini belirtti.

Tığ merada otlayan hayvan eti bulamadığımız bağırsakin ten yemiyoruz. O nedenle bile B12 vitaminimizi kalıcı kuvvetlendirme eylemek yerinde lakırtııyoruz.

Pandemide, hastalığı alçak geçiren günlük alınması gereken d vitamini evet da evetşamlarını yitirenlerin çoğunun D vitamini fakiri evetğu, bunların neredeyse nısıfsından fazlasının D vitamini rezervlerinin 50’den elan az bulunmuş olduğu anlaşılınca bu büyük vitamin bir anda prima donna’lıktan “diva”lığa terfi ediverdi. Bu arada binlerce taharri ile kemiksiz ve açıkça olarak gösterildi ki o (D)iva bizlere yalnızca eforlü bir bağışıklık sağıyor. Muhkem bir dağarcık, aksiyonini düzgün yaratıcı bir tembel soy sistemi, bedeni oksijensiz bırakmayacak derece ağırlü bir akciğer, tıkır tıkır fail bir kan şekeri ve kan edisyonncı dengesi, ileri evetşlarda dahi erimeyip çelimlü kalabilen kemik ve kaslar bağırsakin de vazgeçilemez bir hazine.

öteki bir deyimle, “aşırı bronzlaşmak” kısaca devir boyu kumlara uzanıp “marsık kabil kararmak” bir yarar değil, dezavantaj da olabiliyor.

D vitamini mukannen bir miktara kadar vücutta depolansa da yerinde miktarlara ulaştıktan sonra takviyesi gestaltlmadığı durumlarda tekrar eksikliği vücutta görülebilmektedir. Balık ciğeri, balık evetğı, yağlı balıklar ve yumurta sarısı kabil besinlerle vücudunuza D vitamini takviyesi alabilirsiniz” diyerek işştu.

D vitamini eksikliği, vücudun sağlamlıklı kalması bâtınin kifayetli D vitamini alamadığı kalıp olarak tanılamamlanabilir. D vitamini vücudu biraşkın farklı fonksiyonların bünyelmasına yardımcı olabilir. Yeterince hileınmadığında ise tehlikeli sorunlara neden olur.

Kliniğimizde takip ettiğimiz birbunca kronik hastalıkta ve obezitede karşılaştığımız en heybetli eksiklerin başlangıcında D vitamini geliyor. Fonksiyonel tıp uygulamalarının olmazsa imkânsızı ve en ilkin düzeltilmesi gereken parametrelerinden biri de yeniden D vitamini eksikliği olarak karşımıza çıkıyor.

Yaz aylarında güzellik için kullanılan kırıcı makyaj ürünlerine nazarıitibar edilmesi gerektiğini tamlayan Dr. Aksoy, şu uyarılarda bulunmuş oldu; "Yaz aylarında makyaj malzemelerinin bağırsakindeki kimyasalların güneş ışınları ile etkileşme ihtimali cilde muhatara verebilir.

Yaz aylarında havuz evet da denize duhul ve pıtrak duş ile güneş maruziyeti cildin devamını oku nem dengesini bozmakta, kuruluk ve tahrişlere yeryüzü hazırlamaktadır. Bu nedenle yaz aylarında duş ve güneş maruziyeti sonrası akarsu bazlı nemlendiriciler ile cildin nemlendirilmesi uygundur"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *